Ταξίδι στη Λετονία στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Το ΕΝEEΓΥΛ Κατερίνης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο COMMUNICATE-SHARE AND LEARN, πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση με τους εταίρους συναδέλφους ειδικής αγωγής, από τα σχολεία Σλοβακίας-Τουρκίας & Λετονίας, στην πόλη Tukums της Λετονίας (13-17 Σεπτέμβριου 2021). Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Σβέτλανα Ομπράντοβιτς (Διευθύντρια σχολείου), Θεοδώρα Γιαννακίδου και Ευαγγελία Σταμούλη.

Ανταλλάξαμε μεθόδους διδασκαλίας στην ειδική αγωγή και έγινε, μεταξύ άλλων, διάχυση νέων καινοτόμων δράσεων, όπως visual reading in children with aspenger syndrome και πολυαισθητηριακή μάθηση με χρήση ρομπότ.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης παρουσίασε με επιτυχία τις δύο νέες πρακτικές εφαρμογές στα μαθηματικά (Mαθαίνοντας τα κλάσματα, μέσα από παιχνίδια ρόλων και Kατανοώντας τα ρήματα, με χρήση παντομίμας). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση, από τη συντονίστρια χώρα Λετονία, των εργαστηρίων ξυλοκοπτικής, υπολογιστών, αίθουσας πολυαισθητηριακών μέσων (sensory room), για την εκπαίδευση κι επικοινωνία μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και η αίθουσα δραστηριοτήτων με χρήση φυσικών υλικών (esthetic environmental activities room), με warm sand bed (θεραπεία ζεστής άμμου, μοναδική πατέντα της Λετονίας).

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση, με νέους διδακτικούς στόχους, θα γίνει στην Τουρκία, συνοδεία και μαθητών και μαθητριών του σχολείου, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Μοντάζ εικόνας-video/επεξεργασία ήχου: Nίκος Κολίτσης