Awards Series (Updated)

To ENEEΓΥΛ Κατερίνης ανοίγει τον φάκελο των βραβείων και των διακρίσεων των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας, με την ενότητα Awards Series, γιατί δεν είμαστε μόνο διαφορετικοί -όπως όλοι και όλες άλλωστε- είμαστε και super talented! Αρχίζουμε; (η σειρά δεν είναι αξιολογική ούτε χρονολογική και θα ανανεώνεται συνεχώς)

  • “Εύφημος Μνεία” στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης για το τηλεοπτικό σποτ 45”, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα: “Σαράντα χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση”. Η βράβευση έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα (31-1-18), με την παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών του σχολείου. Το βραβευμένο τηλεοπτικό σποτ έχει αναρτηθεί στο κανάλι της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και έχει προβληθεί από το Κανάλι της Βουλής.
  • To Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης ήταν το μοναδικό σχολείο ειδικής αγωγής πανελλαδικά, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετείχε στον 10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ταινιών μικρού μήκους “Πάμε σινεμά;”, με το ίδιο σενάριο σε τέσσερις διαφορετικές ταινίες (η πρώτη featuring Εκπαιδευτήρια Πλάτων, η δεύτερη featuring ΓΕΛ Κορινού, η τρίτη με τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης και η τέταρτη των εκπαιδευτικών του σχολείου).
  • Η ταινία “Schoolikoμπερδέματα II, η Νέα Γενιά”, στην έκδοση του ΓΕΛ Κορινού (διάρκειας 17΄’), επιλέχθηκε “με αυστηρά παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά κριτήρια” από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών), στο 2ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικών Ταινιών Μικρού Μήκους “Synthesis” στην Αθήνα, στα επετειακά εικοστά γενέθλιά του, για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ, να προβληθεί και να βραβευθεί, από Επιτροπή πανεπιστημιακών και καταξιωμένων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς κρίθηκε ότι τονίζεται η συμμετοχή (ενός γενικού και ενός ειδικού σχολείου) και μέσα από αυτήν αναδεικνύονται τα στοιχεία εκείνα που την καθιστούν χρήσιμη ως εργαλείο μάθησης.
  • To Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης και οι τέσσερις εκδόσεις-ταινίες του, με τίτλο “Schoolikoμπερδέματα ΙΙ, η Νέα Γενιά”, έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής (Οκτώβριος ‘23) πάνω από 410.000 προβολές, σπάζοντας όλα τα κοντέρ ταινιών σχολικού κινηματογράφου και πάνω από 5000 θετικές κρίσεις (likes), με την πρώτη εξ αυτών να κατακτά την πρώτη θέση πανελλαδικά σε views και σχόλια για τη συγκεκριμένη χρονιά (2018) και να συγκαταλέγεται στις σχολικές ταινίες με τις περισσότερες θεάσεις από καταβολής διαγωνισμού!
  • Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης ήταν το μοναδικό σχολείο πανελλαδικά που πρόβαλε τις ταινίες του στις κινηματογραφικές αίθουσες -στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή, με τη μορφή dcp-, αρκετές φορές, με ελεύθερη πάντα είσοδο, με εκατοντάδες θεατές, παιδιά και ενήλικες, να κάνουν συνεχή sold out -εκτός της προβολής σε θέατρα και ανοιχτούς χώρους-, πραγματοποίησε κανονική “κινηματογραφική” περιοδεία σε δεκάδες σχολεία του νομού Πιερίας αλλά και εκτός, με χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς να γίνονται συμμέτοχοι στην πραγμάτωση της συμπερίληψης στην πράξη.
  • Πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τεχνών της Ρουμανίας “Jesus Christ Christmas Presents”, για την ταινία μικρού μήκους “Grandma and Grandpa, surfing the net”, διάρκειας 12′.
  • Ο Δήμος Κατερίνης, με την κινηματογραφική συμμετοχή και του ΕΝΕΕΓΥΛ Κατερίνης (με την 25λεπτη ταινία-ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Και μαζί και μόνοι”), εκτός των άλλων, κατέκτησε την πρώτη θέση, στην Ecomobility & Free Mobility Πανελλαδική Εκστρατεία. Η βράβευση έγινε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών στην Αθήνα (21-4-2018)
  • Η ταινία film noir μικρού μήκους του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης, με τίτλο “Το τσιγάρο” (διάρκειας 6΄), σε βραβευμένο σενάριο της Έλενας Αϊβαζοπούλου, προκρίθηκε στην τελικό των 14 καλύτερων ταινιών, σε σύνολο 120 μαθητικών ταινιών (όντας η μοναδική από σχολείο ειδικής αγωγής πανελλαδικά), στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, “No Smoking Story” της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της καμπάνιας της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο θέατρο “Μικρό Παλλάς”. H κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους:Νίκο Περάκη, σκηνοθέτη/Γιώργο Τσεμπερόπουλο, σκηνοθέτη/Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, ηθοποιό/Σοφία Παπαδημητρίου, προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων ΥΠΕΘΑ/Κωνσταντίνο Τσιούφη, Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Αν. Καθηγητή Καρδιολογίας ΕΚΠΑ.
  • “Eύφημος μνεία” για την ταινία “Ανοιχτοί Δρόμοι” (διάρκειας 5΄), στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψηφιακής Ασφάλειας “Οδική Ασφάλεια: Δικαίωμα όλων”, της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.Α.Σ.) “Πάνος Μυλωνάς” -όντας η μοναδική βραβευμένη συμμετοχή, στην κατηγορία “ταινία”, από σχολείο ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά-. Η βράβευση έγινε στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, στο Κέντρο Πολιτισμού “Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” στην Αθήνα. Η βραβευμένη ταινία έχει αναρτηθεί στο κανάλι της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και έχει προβληθεί από το Κανάλι της Βουλής.